Za več info, pomoč ali nakup pokličite 051 423 346

Za preprosto nego kože vseh članov družine

 

 

Življenje nas pogosto preseneča z naključji.

Tako sem tudi jaz, čisto slučajno, izvedel za uspešno kozmetično zgodbo mladega podjetja, tokrat za spremembo iz Slovenije, in to iz neposredne bližine mojega kraja.

Takoj sem bil navdušen nad njihovimi izdelki, saj so kot prvo, sto procentno naravni, kar je zame in za naše podjetje izredno pomembno, kot drugo pa so naši, slovenski.

Zasnovani niso bili z namenom nekega zaslužkarstva, ampak so nastali iz čiste potrebe doma, v družini. In sicer takole:

Družina s štirimi otroki. Vsi otroci so imeli hujše probleme s kožo. In to od navadnih pleničnih izpuščajev, pa do atopičnega dermatitisa, ko so se enemu od otrok po koži naredile hrapave izboklinice, ki so postale vlažne, začele so krvaveti, nastajale so kraste in krastice…

Bilo bi potrebno zdravljenje s hormonskimi mazili, vendar sta starša, sicer po izobrazbi kemika, bila precej zadržana glede uporabe hormonskih mazil.

Pri pogovoru s pediatrinjo, glede uporabe takih mazil, jih je le ta, glede na njuno izobrazbo, vzpodbudila k izdelavi domačega mazila, iz naravnih sestavin.

Seveda, vsi želimo svojim otrokom le najboljše, zato sta se lotila dela. Potrebno je bilo kar nekaj raziskovanja, zbiranja informacij, pa tudi precej znanja in potrpljenja…

In tako je nastalo, kar sredi domače kuhinje in po domačem receptu, naravno mazilo, ki je na razdraženo kožo delovalo kot emolient, okluziv, sedativ in antihistaminik.

Pri tem je potrebno poudariti, da je zdravljenje atopičnega dermatitisa večkrat večplastno, ter za obvladovanje mehanizmov pogosto vključuje farmakološka sredstva. Vendar se je z redno uporabo tega domačega mazila izboljšalo tako stanje na koži, kot tudi počutje enega izmed otrok. In to brez uporabe kortikosteroidnih mazil!

To mazilo so potem uporabljali pri vseh otrocih, tudi za lajšanje simptomov pleničnih izpuščajev in ekcema. 

Ob sladkostih, ki sta jih starša Vanja in Jure doživljala ob vsaki izboljšani težavi pri svojih otrocih, ni nihče od njiju niti pomislil, da bi si kdaj služila kruh s proizvodnjo in prodajo izdelkov za nego kože … , vse dokler se ni zgodilo, da sta oba ostala brez zaposlitve….

…in tako so poleg Mazila za suho in problematično kožo >>>, nastali še nekateri drugi izdelki, ravno tako primerni za vse družinske člane: Dnevna pomlajevalna krema >>>, Mleko proti celulitu >>>, Olje za nego po sončenju >>>, Otroško milo >>> in Medeno milo >>>.

 

Zvone Teraž

 

(comments disabled)