Za več info, pomoč ali nakup pokličite 051 423 346

Kolorex – pogosta vprašanja

 Povzetek s spletne strani podjetja “Stiria”, z njihovim dovoljenjem

 

Kaj je glavna sestavina Kolorex Total Care zdelkov?
Glavna sestavina je Horopito ekstrakt, ki ga pridobivajo iz tradicionalnega novozelandskega zelišča Horopito. Ta rastlina je ekološko pridelana v njihovem naravnem okolju in vsako leto morajo opraviti test za njihovo uporabo.

Ali je Kolorex-Horopito varen za uporabo?
Rastlina Horopito ima zelo dolgo tradicio uporabe in na miljone izdelkov Kolorex so bili prodani v zadnjih dvajsetih letih. Obstajajo zelo redki primeri alergijske reakcije na intimnih predelih pri uporabi Kolorex kreme za intimno nego. Zato priporočamo, da pred uporabo vtrete nekaj kreme na notranji strani komolca in pustite stati nekaj ur, da vidite, če vaša koža reagira.

Ali so Kolorex izdelki zdravila?
Ne. Izdelki Kolorex so izljučno namenjeni da pomagajo ohranjati splošno dobro počutje. Izdelki niso namenjeni za diagnozo, zdravljenje ali preprečevanje bolezni.

Zakaj ste uvedli pri kapsulah oljno formulacijo?
Olivno olje je odličen spremljevalec Kolorex Horopito ekstrakta. Uporabniki so jo lepše sprejeli kot trde kapsule.

Katere zeliščne kapsule so bolj učinkovite-trde ali oljne?
Obe formulaciji sta narejeni tako, da vsebujete približno isto količino aktivne sestavine. Izbira je na vsakem posamezniku.

Ali uporabljate kemikalije pri proizvodnji ekstrakta?

Oglej si vse Kolorex izdelke iz Horopita >> KLIK

Oglej si vse Kolorex izdelke iz Horopita >> KLIK

Ne. Ekstrakt Horopita, ki ga uporabimo v kremah in kapsulah je izločen iz listov Horopita s pomočjo superkritičnega CO2 pod visokim pritiskom (superkritična ekstrakcija). Ta postopek je priznan kot najčistejši v industriji, kajti v trenutku, ko se sprosti pritisk, so odstranjeni škodljivi plini, ni balasta, ostane le čisti ekstrakt.

Kako se uživajo Kolorex kapsule?
Priporoča se uživanje na poln želodec, poplaknemo z vodo.

Kako dolgo se priporoča uživanje Kolorex kapsul?
Lahko jih uživate dlje časa brez težav, je pa koristno, da občasno uporabite primerne druge izdelke. Za dolgotrajno uporabo priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom.

Ali se lahko izdelki Kolorex uporabljajov času nosečnosti?
Ni dokazov o škodljivosti uporabe izdelka.

Ali so poznane interakcije z drugimi zeliščnimi pripravki , oziroma zdravili na recept?.
Interakcije niso poznane.

Zakaj dajo Kolorex kreme pekoč občutek kadar se nanesejo na občutljivo kožo?
Kolorex Horopito listi so naravno pekoči, kot npr. kajene poper. Med postopkom ekstrakcije nastane koncentrat aktivnosti in pekočine. Četudi je ekstrakt dodan kremam v majhnih količinah, lahko te povzročijo občutek vročine. To je lahko zelo neprijetno, kadar je krema nanešena na občutljivo, poškodovano tkivo.

Zakaj se po kapsulah Kolorex počutim slabo?
Običajno se po zaužitju Kolorex kapsul pojavi »moker nos« (nahodnost) ali neugodje v želodcu, zlasti v začetnih obdobjih. Razlog je v tem, da je Horopito pekoča začimba (podobno kot kajen poper) in Herxheimerjeva reakcija (odmiranje kvasovk). Če se to počutje nadaljuje, svetujemo posvet s strokovnjakom.

Ali lahko uporabljamo izdelek Kolorex za otroke ali invalide?
Horopito ekstrakt v izdelku Kolorex ima ravno to moč, zaradi katere je tako učinkovit, vendar lahko predstavlja izziv za mlade in slabotne. Zato priporočamo, da začnete pri majhnih odmerkih, in če v primeru, da dobro prenašajo, nadaljujete z uporabo.

Kje kupim Kolorex izdelke?
Pri nas direktno, sicer pa v lekarnah in specializiranih trgovinah.

 

NA IZDELKE KOLOREX >>> KLIK


 

Comments

No comments so far.

 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name
   
   
   

  *