Za več info, pomoč ali nakup pokličite 051 423 346

Kristalno čista pitna voda na vaši pipi – Resnica ali Utvara ?

Čestitam vam, spoštovani bralec!

Že če ste odprli tole sporočilo, se verjetno zavedate pomena uporabe čiste vode in njene vloge pri zdravju in dobrem počutju.

Dejstvo je, da v Sloveniji prevladuje mnenje, da imamo pri nas čisto vodo, ki jo lahko brez slabe vesti točimo na pipah, tudi za pitje. Ja, res je, to je v svetu že bolj izjema kot pravilo. Pa vendar…. Ali je naša voda res tako čista?

Poglejmo na zadevo iz dveh različnih vidikov:

Kot prvi in splošno prevladujoč vidik je ta, da če kvaliteta vode ustreza predpisanim normativom in / ali če nimamo takoj ali v kratkem času po zaužitju vode konkretnih zdravstvenih težav, smatramo da je taka voda čista in primerna za pitje…

Drugi vidik pa je zavedanje, seveda na podlagi informacij iz kredibilnih in nepristranskih virov, glede dolgoročnih možnih škodljivih vplivov in tveganj, ki jih lahko povzročajo določene snovi v vodi… Četudi so v vrednostih, ki jih predpisi še dovoljujejo… Dovolite mi majhen namig glede predpisov, v razmislek… Standardi glede primernosti vode se lahko spreminjajo, dovoljene vrednosti kontaminantov pa se včasih celo pomikajo navzgor. To v praksi pomeni, da vrednost kontaminanta, ki je bila še včeraj nesprejemljiva, lahko s tako spremembo postane kar naenkrat zakonsko sprejemljiva… Ja, tudi to se dogaja…

Da so v vodi kontaminanti, tudi pri nas in da se tako vodo tudi marsikje uporablja za uživanje, je splošno znano dejstvo. Zadnji članek, ki sem ga zasledil na to tematiko si lahko preberete na Štajerskem Tedniku, na povezavi tukaj: https://www.tednik.si/tednik/17895-podravje-podtalnica-polna-strupov-vsebnost-nitratov-se-ves-cas-se-povisuje

Ampak moj namen ni prepričevati vas v karkoli. Nekateri ljudje se pač zanimajo za svoje zdravje, drugi pa šele, ko je se pojavi kakšna konkretna težava z zdravjem. Na to in podobne tematike obstaja ogromno literature tudi na svetovnem spletu, tako da o tem niti ne bi razglabljal na tem mestu.

Osredotočimo se raje na rešitve, za pomoč tistim, ki se težave zavedate.
Obstajajo različni filtri za pitno vodo, ki lahko bolj ali manj uspešno odstranjujejo veliko število kontaminantov. Vse od sofisticiranih, visokotehnoloških filtrov za pitno vodo, pa do sila preprostih in cenovno ugodnih rešitev. Tu pa nastane zmeda. Kaj je tisto pravo? Ali je nek drag filter za pitno vodo za 1000 € dejansko desetkrat boljši od tistega za recimo 100 € ? Kaj bi bila optimalna rešitev za nas ?

Pri takih vprašanjih imate seveda več možnosti. Ena je, da se sami podate v raziskovanje in proučevanje tveganj, filtrov za pitno vodo in ponudbe le teh, ter smiselnosti in primernosti nakupa. Druga, preprostejša možnost pa je, povprašati za nasvet pri ljudeh, ki so to področje že raziskali. No in pri nas smo se podali tudi na to področje. Zopet zaradi svojih lastnih potreb in pa da ponudimo najbolj optimalne rešitve za vas, naše stranke.
V tem kontekstu bi želel izpostaviti cenovno ugoden in preprost filter za pitno vodo, ki je dejansko primeren za veliko večino gospodinjstev. Večina gospodinjstev ima namreč po črki zakona “Dobro” vodo, iz javnih vodovodov, katera tudi ni mikrobiološko oporečna. Je pa po navadi klorirana in lahko vsebuje kontaminante v zakonsko dovoljenih vrednostih. Poleg tega je pa še ogromno snovi v vodi, ki se jih sploh ne kontrolira, niti niso raziskani njihovi učinki na zdravje…  Te snovi imajo lahko potencialno na dolgi rok negativne posledice na zdravje, mi pa jih morda sploh ne bomo povezovali z uporabo vode. Večina vode iz javnih vodovodov je, kot že omenjeno kloriranih, kar lahko tudi predstavlja določena tveganja za zdravje. Zaradi klora v vodi se namreč lahko, pod določenimi pogoji, tvorijo celo rakotvorne spojine.

Omenjeni filter za pitno vodo je cenovno zelo ugoden, sila preprost za namestitev, neopazen, nemoteč in enostaven za uporabo. V velikem deležu odstranjuje ogromno število možnih onesnaževalcev iz vode, pa tudi okus vode se drastično izboljša, kar je še posebej opazno pri kloriranih vodah.

Poglej filter za pitno vodo za pipo >>>

Če pa je vaša situacija specifična, potemtakem potrebujete tudi individualno rešitev. Opišite nam vašo konkretno situacijo, mi pa se bomo potrudili najti optimalno in ugodno rešitev za vas. Pišete nam lahko na info@naravni.si ali nas pokličete na 051 423 346.

Zvone Teraž

 

(comments disabled)